Foodfolder

Springfield Estate Life from Stone

Föregående Nästa
6464FCE1-1151-4549-820B-F62A344CB711.jpeg
Frisk och välbalanserad med bra syror, helt klart en av mina favorit Sauvignon Blanc. Minrealitet tillsammans med en grapefrukt, rabarber, krusbär och nässlor ger en trivsam frisk karaktär till vinet. Gott till naturella skaldjur och fisk med lätta tillbehör, tomat tatar, sparris, sushi/sashimi och getostsallader.

Beskrivning:

Beställ vinet här


Land: Sydafrika, Western CapeBreede River ValleyRobertson


Årgång: 2016. 


2016 betraktas som en snudd på ideal årgång hos Springfield och i Robertson. De flesta andra vindistrikt i landet drabbades hårt av de sk. "heatspikes" som inträffade under sommaren men Robertson klarade sig mycket bra tack vare de stora mängder regn som kommit under vintersäsongen. Det gav också normala volymer för Springfield vilket tillhör undantagen i Sydafrika 2016.


Passar till


Naturella skaldjur och fisk med lätta tillbehör, tomat tatar, sparris, sushi/sashimi och getostsallader är utmärkta tillbehör. 


Tillverkning


Druvorna kommer som namnet anger från en ytterst stenig och mager jordmån som består till 70 procent av quartz och till 30 procent av grusavlagringar. Vingården planterades 1983 och den ligger sydligt exponerad i en svag sluttning. Temperaturerna på sommaren är relativt milda och nätterna är svala. Detta i kombination med jordmånen ger upphov till hög naturlig syra i druvorna. Skörden äger rum i slutet av januari och början av februari.  


Efter skörden vilar druvmusten med skalkontakt i 24 timmar innan jäsningen tar vid. Efter avlutad jäsning lagrades vinet på ståltankar i dryga fyra månader innan det buteljerades efter en varsam kylstabilisering. 

Tips

Lyssna på podd avsnittet om vitt vin

Lyssna på podden via SpotifyAcast eller iTunes.