Matiga spenatvåfflor med smetana, stenbitsrom och rödlök.
Ingredienser
- 4 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 2 krm salt
- 1,5 dl grädde
- 1,5 dl iskallt mineralvatten
- 2 st ägg
- 100 g smör
- 150 g hackad spenat
- Tillbehör:
- smetana
- stenbitsrom
- hackad rödlök
- dill
- svartpeppar
Gör så här:
(10 våfflor)
Blanda torra ingredienser i en bunke.
Tillsätt grädde, mineral vattnet, ägg och spenat.
Vispa smeten till en klumpfri och tillsätt smält smör.
Grädda våfflorna.
Tips
Gör glutenfritt: byt vetemjölet till bovetemjöl och fiberhusk.
Gör mjölkproteinfritt: byt smör mot ett mjölkfritt smör eller rapsolja.
Gör laktosfritt: byt till laktosfritt smör.