Foodfolder

Frasiga spenatvåfflor

Föregående Nästa
image.jpeg (229)
image.jpeg (226)
image.jpeg (228)
Matiga spenatvåfflor med smetana, stenbitsrom och rödlök.

Ingredienser

  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 krm salt
  • 1,5 dl grädde
  • 1,5 dl iskallt mineralvatten
  • 2 st ägg
  • 100 g smör
  • 150 g hackad spenat
  • Tillbehör:
  • smetana
  • stenbitsrom
  • hackad rödlök
  • dill
  • svartpeppar

Gör så här:

(10 våfflor)


Blanda torra ingredienser i en bunke.


Tillsätt grädde, mineral vattnet, ägg och spenat.


Vispa smeten till en klumpfri och tillsätt smält smör.


Grädda våfflorna.


Tips

Gör glutenfritt: byt vetemjölet till bovetemjöl och fiberhusk.

Gör mjölkproteinfritt: byt smör mot ett mjölkfritt smör eller rapsolja.

Gör laktosfritt: byt till laktosfritt smör.