Foodfolder

spenatsoppa

Föregående Nästa
foodfolder-spenatsoppa
foodfolder-ägg-spenat
Vegetarisk "snabbmat" - krämig spenatsoppa med en hint av jordnötter.

Ingredienser

  • 1 st gullök
  • 4 st potatis
  • 25 g smör
  • 500 g bladspenat
  • 8 dl grönsaksbuljong
  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl grädde
  • 4 msk jordnötssmör
  • 4 st kokt ägg

Gör så här:

Fräs hackad lök och potatis i smör några minuter utan att det tar färg.


Häll på vinet och låt koka häll på buljongen. Låt koka tills lök och potatis är mjuk.


Häll i grädden, spenaten och jordnötssmöret och mixa till slät soppa.


Smaka av med salt, peppar. Servera med ägghalvor (låt gulan vara rinnande).


Testa även;