
Ingredienser
- 1 näve(ar) sparris
- 2 st ägg
- 0,5 st avokado
- 1 nypa(or) chiliflakes
- fling salt
- 1 msk vinäger till att pochera ägg
- Tillbehör:
- 1 klyfta(or) citron
Gör så här:
Koka sparrisen
Skala sparrisen nederdel så att inget hårt skal finns kvar. Skär av ändarna ett par centimeter, de är ofta träiga i smaken. Obs! Nyskördar sparris behövs inte skalas då skalet fortfarande är mjukt.
Fyll en stor, vid kastrull med vatten, tillsätt saltet och låt koka upp.
Lägg i sparrisen och låt sjuda tills den känns mjuk.
Koktiden varierar beroende på hur nyskördad sparrisen är;
- nyskördad cirka 5 min
- äldre sparris 10–15 min
Pochera ägg
Att pochera ägg går snabb och är enkelt, ju färskare äggen är desto bättre blir de, då är vitan fastare och ägget håller lättare ihop under pocheringen.
Du behöver
En kastrull med vatten, salt & vinäger
Värm vattnet så att det sjuder/kokar lätt. Knäck ett ägg i en slev och sänk försiktigt ned sleven i det sjudande vattnet. Använd en äggklocka för bästa resultat.
3 minuter för en rinnande äggula
4 minuter för en krämig äggula
5 minuter för en fast äggula
Skär upp avokadon och lägg upp sparrisen och droppa lite citron över. Lägg på äggen och toppa med salt och chiliflakes.
Testa även;