Foodfolder

Sparris med pocherad ägg och avokado

Föregående Nästa
IMG_7743.JPG
Så blev de "hittepå" mat igen! Siktade sparrisen i grönsaksdisken så jag slog till. Pocherade två ägg och skar ner avokado. Toppade med chiliflakes & flingsalt. Behöver inte bli mer avancerat en så :)

Ingredienser

  • 1 näve(ar) sparris
  • 2 st ägg
  • 0,5 st avokado
  • 1 nypa(or) chiliflakes
  • fling salt
  • 1 msk vinäger till att pochera ägg
  • Tillbehör:
  • 1 klyfta(or) citron

Gör så här:

Koka sparrisen


Skala sparrisen nederdel så att inget hårt skal finns kvar. Skär av ändarna ett par centimeter, de är ofta träiga i smaken. Obs! Nyskördar sparris behövs inte skalas då skalet fortfarande är mjukt.


Fyll en stor, vid kastrull med vatten, tillsätt saltet och låt koka upp.


Lägg i sparrisen och låt sjuda tills den känns mjuk. 


Koktiden varierar beroende på hur nyskördad sparrisen är;



  • nyskördad cirka 5 min

  • äldre sparris 10–15 min


Pochera ägg


Att pochera ägg går snabb och är enkelt, ju färskare äggen är desto bättre blir de, då är vitan fastare och ägget håller lättare ihop under pocheringen.

Du behöver 
En kastrull med vatten, salt & vinäger 

Värm vattnet så att det sjuder/kokar lätt. Knäck ett ägg i en slev och sänk försiktigt ned sleven i det sjudande vattnet. Använd en äggklocka för bästa resultat. 

3 minuter för en rinnande äggula 
4 minuter för en krämig äggula 
5 minuter för en fast äggula


 


Skär upp avokadon och lägg upp sparrisen och droppa lite citron över. Lägg på äggen och toppa med salt och chiliflakes.


 


Testa även;