Ingredienser
- 150 g lax
- 150 g torsk
- 1 st lime
- 0,5 st apelsin
- 0,5 st chili
- 0,5 st rödlök
- 4 skiva(or) fänkål
- 0,5 kruka(or) koriander
- 0,5 kruka(or) mynta
- 1 st avokado
- 1 st mango
- 6 st jordgubbar
- 6 skiva(or) rabarber
- 1 msk olivolja
- salt
- grovmalen svartpeppar
- Dekorering:
- 1 st gräslöksblomma (valfritt)
Gör så här:
Dela och skiva chilin - utan att kärna ur den. Blanda med grovhackad koriander, mynta, rödlök, fänkål, olivolja, lime- och apelsinjuice.
Smaka av med salt och peppar.
Skär alt klipp fisken i 1 cm kuber.
Blanda och rör om marinaden och fisken i en skål. Det är viktigt att du inte lämnar fisken i marinaden för länge - syrorna i citrusjuicen tillagar nämligen fisken. Det räcker med 10-20 min i kylen.
Skär mango, avokado, jordgubbar, rabarber i kuber.
Blanda samman allt när fisken har marinerats klart.
Smaka av med salt och peppar.
Jag hade gräslöksblommor hemma som jag dekorerade cevichen med.
Till sist ringla över en god olivolja och njut.
Testa med ett rosévin från Korsika, Domaine Vico Sciaccarellu Rosé 2016.
Tips
Domaine Vico Sciaccarellu Rosé 2016 - Håll utkik efter denna goding från Korsika gjord på den lokala druvan Sciaccarellu. Mineraldrivan och frisk med toner av grapefrukt, persika, jordgubbar, granat äpple och lavendel. Ett riktigt matvänliga rosévin som passar allt från vego, skaldjur och rätter av ljust kött, gärna grillat. 99 kr Hitta vinet här!