Foodfolder

Grundrecept på smuldeg

Föregående Nästa
image.jpeg (490)
image.jpeg (488)
Grundrecept på lättlagad smulpaj som du kan använda till persikopaj, plommonpaj, rabarberpaj, äppelpaj, blåbärspaj, hallonpaj eller någon annan valfri bär- eller fruktpaj. Paj är enkelt att göra och perfekt om du behöver en snabb dessert!

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk florsocker
  • 1 nypa(or) salt
  • Fyllning:
  • 7,5 dl bär eller frukt
  • 1 msk florsocker
  • 0,5 msk potatismjöl

Gör så här:


Sätt ugnen på 225°.


Lägg i smöret skuret i bitar tillsammans med mjöl och florsocker i en bunke, finfördela allt till en grynig massa.


Blanda bären/frukten med socker och potatismjöl i en ugnssäker form. 


Fördela smuldegen över fyllningen.


Grädda i mitten av ugnen 15-20 min. Vispa grädden.


I denna paj hade jag persikor som fyllning: Skar dem i tunna tunna skivor och gjorde ett mönster och la även smulpaj i botten på formen. Då de var så söta så hoppade jag socker och rev citron skal/zest (1/2 citron) över frukten.



Testa även;


Tips

Obs dubbla mängden potatismjöl till frysta bär.

Plommonfyllning är super gott, blanda dem med 1/2 dl strösocker och 1/2 -1 tsk kanel.