Terese Cedergren

Grundrecept på smuldeg

Föregående Nästa
image.jpeg (490)
image.jpeg (488)
Grundrecept på lättlagad smulpaj som du kan använda till persikopaj, plommonpaj, rabarberpaj, äppelpaj, blåbärspaj, hallonpaj eller någon annan valfri bär- eller fruktpaj. Paj är enkelt att göra och perfekt om du behöver en snabb dessert!

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk florsocker
  • 1 nypa(or) salt
  • Fyllning:
  • 7,5 dl bär eller frukt
  • 1 msk florsocker
  • 0,5 msk potatismjöl

Gör så här:


Sätt ugnen på 225°.


Lägg i smöret skuret i bitar tillsammans med mjöl och florsocker i en bunke, finfördela allt till en grynig massa.


Blanda bären/frukten med socker och potatismjöl i en ugnssäker form. 


Fördela smuldegen över fyllningen.


Grädda i mitten av ugnen 15-20 min. Vispa grädden.


I denna paj hade jag persikor som fyllning: Skar dem i tunna tunna skivor och gjorde ett mönster och la även smulpaj i botten på formen. Då de var så söta så hoppade jag socker och rev citron skal/zest (1/2 citron) över frukten.



Testa även;


Tips

Obs dubbla mängden potatismjöl till frysta bär.

Plommonfyllning är super gott, blanda dem med 1/2 dl strösocker och 1/2 -1 tsk kanel.