Ingredienser
- 4 st hummer
- 200 g smör
- 2 st citron
- salt
- svartpeppar
- 10 g färsk tryffel
Gör så här:
Bryt lås klorna från hummern och knäck upp dem med en nötknäckare eller tång.
Bryt loss ”kroppen” från hummerns stjärt.
Ta en sax och klipp bort ovansidan av hummer stjärtens skal så att du får en fri yta att bryna köttet på.
Låt köttet vara kvar i skalet men rensa bort den svarta strängen.
Spara det som blir över från hummern och frys in för att senare koka hummerfond på det. Man tackar ju aldrig nej till en hummersoppa!
Dela och ta bort kärnor från citronerna och grilla halvorna i smör till de får en gyllene färg.
Bryn sedan smör till gyllenbrun färg och så att det börjar dofta nötigt och smaka av med salt, peppar och citronsaft.
Häll upp i små skålar för att senare kunna doppa hummern i.
Stek hummerstjärtarna i rikligt med smör ca 2 minuter.
Lägg upp hummerstjärtarna, de knäckta klorna och citronhalvorna på tallrikar och toppa med färskriven tryffel.
För snabb leverans beställ Färsk tryffel genom våra vänner på Din Saluhall >>
Gott till