Ingredienser
- 400 g färsk lax
- 6 st scampi (rå)
- 4 st pilgrimsmussla
- 2 krm hackad färsk röd chili
- 2 krm paprikapulver (starkt)
- 2 msk grädde
- 1 klyfta(or) vitlök
- 1 tsk hackad färsk persilja
- salt
- svartpeppar
- 1 st ägg
- 1 msk majsmjöl
- 12 st potatis (små delikatess)
- 1 msk olivolja (med D-vitamin)
- flingsalt
- 2 dl svartkål (fint strimlad)
- 4 st morötter (gärna i olika kulörer)
- 1 msk majonäs
- 1 msk smetana
- salt
- peppar
- 1 krm Zetas smaksatta olivolja med apelsin
- 1 krm kumin
- 0,5 st apelsin
Gör så här:
Burgare
Putsa laxen och skär den i tärningar.
Lägg ned den i en stålbunke tillsammans med chili, ägg, grädde, salt, peppar och paprikapulver.
Mixa allt med en stavmixer till en slät massa.
Skär scampi och pilgrimsmussla i bitar. (Pilgrimsmussla är valfritt man kan ha i mer scampi istället)
Lägg ned skaldjuren och hacka ned persilja och rör med majsmjölet. Låt stå i minst 20 min.
Låt smeten stå tills de andra delarna i maträtten näst intill är klara och avsluta med att dela sedan upp smeten i så många portioner du valt.
Gör stora bollar och lägg ned i hettad stekpanna och stek tills de fått gyllene kulör. Tänk på att de blir torra om man steker för länge.
Coleslaw
Blanda finstrimlad kål, morötter, majonäs och smetana i en bunke.
Skär ner apelsin och smaka av med kummin, salt, peppar och apelsin olja (den sista är valfritt)
Låt stå i minst 20 min i kylskåpet.
Rostad potatis
Skölj av potatisen och rosta dem i sen form i 180 grader med olivolja och salt i ca 20 min.
När de är klara hacka lite persilja och strö över.
Gott till;
Tips
Franska Picard har väldigt bra frysta produkter, jag använde mig av deras vitlöks scampi till dessa burgare.