Klassiskt röra med räkor, Toast Skagen är ett begrepp som kocklegenden Tore Wretman skapade.
Ingredienser
- 0,4 kg räkor med skal
- 1,5 dl majonäs
- 1 msk svensk senap
- 1 msk finriven pepparrot
- 1 kruka(or) dill
- citron
- 1 tsk chilisås
- salt
- svartpeppar
- Tillbehör:
- salladsblad
- rostat bröd alt. knäckebröd
- Topping:
- 4 tsk löjrom (valfritt)
Gör så här:
Skala räkorna, spar eventuellt några till garnering.
Lägg dem i en bunke och blanda med majonnäs och crème fraiche.
Hacka dillen fint, men spara lite till dekoration. Riv lite citronskal och pressa ur 1 tsk saft. Tillsätt dill, citron och smaksätt med salt och peppar, samt eventuellt lite cognac.
Servera på rostat- /smörstekt bröd eller i ett salladsblad, toppa med några hela räkor, en dillkvist och kanske en extra klyfta citron.
Tips
Lyssna på I glaset där vi tipsar om Springfield Estate´s Wild yeast Chardonnay som passar utmärkt till din skagentoast!