![foodfolder-silltugg.JPG](/media/4769/img_6531.jpg?center=0.68666666666666665,0.37777777777777777&mode=crop&width=728&height=250&rnd=131239380090000000)
Uppdaterat tilltugg med senapssill och Västerbottensröra i salladsblad.
Ingredienser
- 20 g pinjenötter
- 150 g riven Västerbottensost
- 2 msk olivolja
- 2 cl färskpressad citronjuice
- 1 dl finhackad dill spara 10 dill vippor till garnering
- 1 msk finskuren gräslök
- ny mald svartpeppar
- 1 dl majonäs
- 2 dl crème fraiche
- 3 msk skånsk senap
- 2 msk finhackad dill
- 1 paket 5 minuters sill skuren i bitar
- 10 st hjärtsalladsblad
Gör så här:
FÖRBEREDELSER
- Hetta upp en stekpanna till medeltemperatur, lägg i pinjenötterna. Skaka om pannan då och då tills pinjenötterna rostats till den färg du önskar.
- Blanda osten i en bunke tillsammans med olivolja, citronjuice och dill. Blanda i svartpeppar efter smak.
SENAPSILL
- Rör ihop majonnäs, crème fraiche, senap och dill i en bunke. Smaka och tillsätt mer senap efter smak.
- Bland i sillen. Låt gärna stå ett dygn för att smaken skall sätta sig.
UPPLÄGGNING
- Forma ost blandningen till små ”sushikuddar” och lägg på salladsbladen.
- Toppa med en bit sill och garnera med dillvippa, gräslök och rostade pinjenötter.
Recept av Fredrik Sidoli gjort i samarbete med Nigab.
Tips
Alsace vin till julmaten!
Turckheim Pinot Gris Réserve 2015
Ett torrt och friskt med inslag av honung,persika och kryddor.
Serveras svalt (ca 8-10°C)
Passar till: Smakrika fisk- och kycklingrätter gärna med asiatiska inslag, dricks traditionellt i Alsace till charkuterier.