Foodfolder

Serego Alighieri Vaio Armaron

Föregående Nästa
foodfolder-masi-vaio-armaron.jpg
Elegant Amarone med en återhållsam sötma. Vaio Armaron har fylliga smakinslag av torkade körsbär, björnbär, mörk choklad, nötter och en trivsam örtighet. Passar utmärkt till gratänger med söta rotfrukter, vilt, smakrikt kött, vego burgare och vällagrade ostar. Testa vår Portabelloburgare med sötpotatis pommes eller Vininkokta päron med gorgonzolakräm.

Beskrivning:

Beställ vinet här >>


Land: Italien, Veneto, Valpolicella, Amarone della Valpolicella


Druvor: Corvina 65%, Rondinella 20% & Molinara Serego Alighieri 15%


Årgång: 2011


Dekantera/lufta vinet med fördel 2 timmar innan servering.


Passar till


Detta eleganta kraftpaket gör sig riktigt god tillsammans med smakrika rätter gärna av vilt, lamm eller nötkött. Rotfrukter med en viss sötma, som palsternacka och jordärtskockor är ett gott val, gärna med en sås med lite sötma. 


Vällagrade ostar så som parmesan & mögelostar är också ett passande val till vinet.


Vi har tagit fram tre lyxiga rätter - Portabelloburgare med sötpotatis pommesGorgonzolagratäng med potatis & jordärtskockor serverat med oxfilé och Vinkokta päron med en gorgonzolakräm


Tillverkning


Vaio Armaron är en vingård i Gargagnago i Valpolicella, namnet fick vingården av de terrasser "Marogne" som bygger upp odlingarna i den branta sluttningen. Man tror dessutom att armaron har fått ge namn åt hela begreppet Amarone då denna gård var en av de första som producerade denna typ av vin.


Vinet har jäst i upp till 60 dagar och sker i 2 etapper. Vaio Armaron lagras 3 år på ekfat och liggare av slavonsk ek och de sista 4 månaderna på fat av körsbärsträ.