Foodfolder

Semmeltest - Här hittar du Stockholms godaste semlor!

Föregående Nästa
4F48AC4F-ACD7-4512-913A-7D0CE9674BD2.jpeg

Snart stundar Fettisdagen och jag och PTn Johanna Källström provar oss igenom Stockholms "semmeldjungel"! Här testas både traditionella och mindre traditionella typer av semlor, några med en mer hälsosam profil och andra otroligt onyttiga. Låt dig inspireras. Ps. inlägget uppdateras fram till 5 mars då vi traditionsenligt ses på Tösses.

Hitta alla våra samlade semmelrecept här!OOLONG TEAHOUSE


Vad sägs om "semmel crepes"? Vi tog oss till Hötorget där Oolong teahouse ligger och provade deras version av semla i en crepes! Vilken feeling när de har satt alla "semmel" smaker fast i en "pannkakstårta" WE LOVE IT! Sväng förbi, testa och njut med en te!


Här hittar du Oolong teahouse


Testa våra "american pancakes" med semmeltopping!Wienercaféet Anno 1904


En traditionell semla med mycket fyllning! Mandelmassan är blandad med bitar av mandlar vilket gör den "chuncky" och super god, detta är en semla vi varmt kan rekommendera.Som uppstickare så serverar även Winerscaféet en "Hemla" det är en slät semmelbulle fylld med mandelmassa och grädde. Vid första anblicken så säger den inte allt ;) Men den är ljuvlig!


Här hittar du WienercaféetMr Cake


Vi testade "dounut semlan" som är precis så där onyttigt god som den låter! Själva munken passar väldigt bra tillsammans med den traditionella selmans mandelmassa och grädde. Lätt värd att prova.Valhallabageriet


Här håller man även på traditionerna när det kommer till semlan! God med mandelmassa som är blandad med hackade rostade mandlar.THELINS


Här hittar du den traditionella semlan, helt klart godkänd. Det finns även en smördegs variant på semlan som vi inte riktigt tycker håller hela vägen, den smakade mest våffla med grädde. Det vår något lite mandelmassa i den för att tankarna ska föras till semla.
It´s Pleat 


Hit ska du absolut gå och fika om du vill prova något nytt, rätt nyttigt och veganskt. It’s pleat hävdar självsäkert att årets semla är en healthy-ish freakshake.Vad sägs om en healhty-ish freakshake-semla? Som dessutom är vegan? Vid första anblicken så ser denna skapelse ut som om man aldrig skulle få i sig den, men ack så fel vi hade! Fräsch och god men i vår smak så hade vi önskat aningen mer kardemumma och mandelsmak.


Testa vår "Semmelshake"


Shaken är gjord på en bas av havredryck, dadlar och mango, smaksatt med mandelsmör och kardemumma. Toppad med kokosgrädde, hallonskakade popcorn och ett spätt med blodapelsin, rawboll-semla och kiwi.Här har vi innovation som i smaken för tankarna till en riktig semla och ack sååå gott! Denna serverar vi gärna till frukost varje dag ;) Finns på alla It´s pleat caféer.


Vår favorit innehåller "över natten" havregryn med mandelmassa kryddat rikligt med kardemumma. Toppad av blodapelsin, granola och rivet äpple. PROVA!


Hitta It´s Pleat i Sthlm & Uppsala


 Låt dig inspireras och dela med dig av din bästa semla här!Chokladfabriken


Här hittar du traditionella semlor spetsade med choklad, såklart! Chokladsemlan har choklad i mandelmassan och i Amerottosemlan finns chokladen i grädden. Här delades min och Johannas åsikt om vilken vi gillade bäst, jag som är en Amarettoälskare gillade såklart den bäst medans Johanna tyckte att den var något mastig. 


Hitta en "fabrik" nära dig!Art Bakery NK 


Traditionell men med en otroligt trevlig tvist! Vi ger denna skapelse en 5:a av fem semlor! Själva bullen är perfekt luftig och vi anar att mandlarna i mandelmassan kan vara något rostade vilket ger semlan de där lika extra.


Art Bakery ligger i NK Parkaden med Johan Sörberg som konditor.


 


Vi kommer även att besöka


Lillebrors bageri


Skeppsbro


Pom & Flora


Petite France


Tösses


Hitta alla våra samlade semmelrecept här!