
Ingredienser
- 0,8 kg ostronskivling eller annan svamp
- Marinad:
- 4 msk rapsolja
- 2 msk tomatpuré
- 4 msk misopasta
- 2 msk japansk soja
- 2 klyfta(or) vitlök
- 1 msk riven färsk ingefära
- 1 msk korianderfrö
- Topping:
- 2 msk rostade sesamfrön
- 1 msk sesamolja
- Tillbehör:
- ris eller tortillabröd
- 8 st vårlök
- 2 kruka(or) färsk koriander
- sojamajonäs
Gör så här:
FÖR MER INSPIRATION, SE TILL ATT HÄNGA MED MIG OCH FOODFOLDER PÅ INSTAGRAM >>
MARINAD
Blanda tomatpuré, honung, soja, rapsolja, misopasta, finriven ingefära och vitlök. Mortla och rör ner korianderfrö.
Riv svampen i mindre bitar.
Pensla eller massera in marinaden på svampen.
Trä upp svampen riktigt tajt på grillspett. Svampen kommer att reduceras nästan till hälften när de tillagas.
Placera spetten i en ugnsform eller på grillen.
Grilla i ca 20 minuter i ugnen på 180-200 grader (beroende på ugn) eller över indirekt värme på grillen tills svampen fått fin färg. Vänd ett par gånger och pensla gärna mellan varven med marinad som fanns kvar efter marinering eller den i botten av ugnsformen.
Screwers med Misomarinerad ostronskivling.
Sesamfrön: om du inte väljer att köpa rostade frön kan du rosta dem i en torr stekpanna på medelvärme. Strö sedan över sesamfröna på den färdiga spetten.
TILLBEHÖR
Färsk koriander
Lime
Vårlök - skiva i tunna skivor inför servering
Rostade sesamfrön
Sesamolja - pensla på de färdiga screwers (valfritt)
Sojamajonäs - vispa ihop soja och majonäs eller gör från grunden Recept >>
Toppa svampspetten med sesamolja, sojamajonäs, lime, rostade sesamfrön. ervera med ris/i bröd, koriander.
PASSANDE SVAMP
Svamp som passar till dessa ”screwers” portablello, ostronskivling, champinjoner, shiitake, kejsarhatt eller ostronmussling.
SERVERA MED
Tips
Detta recept och marinad passar även fisk, skaldjur, kyckling, fläsk eller grönsaker så variera receptet med vad du har hemma.