Terese Cedergren

Salt karamell glass (vegan)

Föregående Nästa
foodfolder-salt-karamell-glass
Detta recept kan få vem som helst att bli vegan! Krämig, söt, fyllig och lite salt, denna salt karamell glass är enormt god.

Ingredienser

  • 1 burk(ar) kokosmjölk
  • 3 dl cashewnötter (som legat i vatten över natten)
  • 3 st banan(er) (gärna över mogna)
  • 3 msk kokosolja
  • 2 dl mandelmjölk
  • 3 msk jordnötssmör
  • 1 dl agavesirap
  • 3 nypa(or) flingsalt

Gör så här:

Mixa först först ihop salt karamell blandningen - 1/3 mandelmjölk, cashew, banan, honung och salt.


Blanda sedan kokosmjölken, resterande av nötterna, banan, honungen, mandelmjölken och jordnötssmör, kokosolja i en mixer till att smeten är nästintill slät. (För helt slätt resultat sila smeten) Häll upp i en form och sätt in i frysen rör om efter ca 15 min. När glassen börjar stelna häll över salt karamell blandningen.


För de absolut bästa glass resultatet använd en glass maskin, hitta dem här!


Servera och njut!



Testa även;