Godaste örtblandningen med rädisblast, sardeller, vitlök och rapsolja som går snabbt att röra ihop. Passar till allt grillat eller på pasta så som pesto eller som dipp till grönsaker.
Ingredienser
- 8 st blast från rädisor
- 1 kruka(or) persilja
- 1 kruka(or) gräslök
- 0,5 kruka(or) salvia
- 2 klyfta(or) vitlök
- 1 msk kapris
- 4 st sardeller
- 1 dl rapsolja
- 0,5 st saft av pressad citron
- salt
- peppar
Gör så här:
Skölj rädisbladen noga. TIPS! Lägg dem i en skål med kallt vatten så att jorden släppen, skölj sedan under rinnande vatten.
Blanda blasten, persilja, gräslök, salvia, skalad vitlök, kapris, sardeller och olja i en skål och mixa ihop med en stavmixer.
Smaka av med citronsaft, ev. salt och peppar.
Servera till grillad blomkål och flankstek!
Tips
Testa även rödvinssmör, tryffelmajo eller rökig tomatsås