Saftiga och möra tjocka revbenspjäll, helt klart värda att testas :)
Ingredienser
- 1,2 kg revbensspjäll (tjocka)
- 5 dl öl
- 1 dl julmust alt. coka cola
- 2 msk soja
- 1 msk mald paprika
- 1 st apelsin
- 2 tsk vitpeppar (mald)
- 1 krm kanel
- 0,5 dl sirap
- 1 klyfta(or) vitlök
- 1 msk vinäger
- 3 msk olja
- 2 st gul lök
Gör så här:
Slå på öl, cola, soja, vinäger, olja, grovt skuren lök och vitlök samt kryddorna i en gryta.
Lägg ned revbensspjällen, sjud 2,5-3 timmar tills spjället är mört. Ta upp köttet.
Reducera sedan spadet till 1,5 dl och smaksätt det med sirap, kanel och vitpeppar.
Glasera spjället med såsen och baka det i 175 gradig ugn i ca 25-30 minuter. Pensla under tiden. Salta och peppra.
Servera med rödbetssallad, coleslaw och grönkålschips.