Ingredienser
- 500 g Blandfärs
- 0,5 dl ströbröd
- 1 dl grädde
- 1 msk senap
- 1 ägg
- 1 msk soja
- 2 st gul lök
- 140 g bacon
- salt
- vitpeppar
- 1 msk fisksås (valfritt)
- smör till stekning
Gör så här:
FÖR MER INSPIRATION, SE TILL ATT HÄNGA MED MIG OCH FOODFOLDER PÅ INSTAGRAM >>
Blanda grädde och ströbröd. Låt svälla i 10 minuter.
Mixa bacon och lök med en mixerstav. (detta för ett slätt resultat av köttbullarna men det går även bra att finhacka lök och bacon.)
Blanda sedan ner köttfärs, senap, soja, ägg, salt, peppar och socker.
Rör ner ströbrödsblandningen och arbeta färsen smidig.
Fukta händerna med kallt vatten och forma/”trilla” köttbullarna.
Steker du köttbullarna i panna så stek några i taget och skaka pannan så att de håller sig runda i olja och smör.
Om du steker dem i ugnen så sätt den på 175 grader i 12-15 min på en bakplåtsbeklädd plåt. Klicka ut lite smör på plåten. Skaka plåten då och då så de håller sig runda.
Detta recept gör sig perfekt till viltköttbullar då baconet gör dem saftigt goda.
Testa även