Foodfolder

Rustika morotsscones

Föregående Nästa
image.jpeg (70)
image.jpeg (71)
image.jpeg (69)
Att spendera helgmorgnar med god frukost är livsnjutning! Dessa relativt lättlagade rustika scones med morötter är super goda.

Ingredienser

  • 2 dl riven morot
  • 1 dl kvarg alt. filmjölk
  • 75 g smör
  • 1 st ägg
  • 1 msk honung
  • 2 nypa(or) salt
  • 2 dl rågsikt
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • 2 tsk bakpulver

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°


Blanda rågsikt, mjöl, havregryn bakpulver och salt.


Finfördela rumstempererat smör i blandningen med fingrarna. Rör ner morötter, honung, kvarg och ägg.


Dela blandningen i 8 delar, och rulla till bollar.


Grädda i mitten av ugnen i 10-15 minuter.


 

Tips

Servera gärna med cream cheese ost, lemoncurd alt. marmelad.