Rotselleri när den är som godast, pickla den lätt och gör en vegetarisk carpaccio toppad med Gruyere och en äggula.
Ingredienser
- 200 g rotselleri
- 1 tsk socker
- 1 tsk salt
- 1 st citron
- 50 g gruyere (smakrik hårdost)
- 2 st äggula
- svartpeppar
- 1 msk olivolja
Gör så här:
Skär med en vass kniv eller hyvla rotsellerin så tunt som möjligt gärna på en mandolin.
Lägg de hyvlade skivorna i kallt vatten med citronsaft, salt och socker, låt stå i minst 20 min.
Lägg ut den hyvlade rotsellerin på tallrikar och pressa lite citronsaft över.
Riv hårdost över och lägg en äggula i mitten.
Ringla en god olivolja över och strö svartpeppar över carpaccion. Dekorera gärna med en grön kvist, själv hade jag en fänkål som jag tog de gröna från.
Servera med