Enkelt och gott glutenfritt hemlagat knäckebröd, fullt med fröer och rotfrukter. Servera med avokado, stekt, chilifrön eller kokt ägg eller med ricotta, avokado och bär.
Ingredienser
- 2 msk palsternacka
- 2 msk rödbeta
- 2 msk morot
- 1 dl solroskärnor
- 1 dl pumpakärnor
- 1 dl sesamfrö
- 1 dl majsmjöl
- 0,5 dl hela linfrön
- 1 tsk salt
- 0,5 dl rapsolja
- 2 dl kokande vatten
Gör så här:
Rotfrukterna
Skala och riv alt hacka rotfrukterna.
Sätt på ugnen på 175 °C.
Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper – men inte för tätt för att få dem extra krispiga.
Ringla lite olja och salt över dem och grädda dem sedan i mitten av ugnen på i cirka 20-40 minuter. Vänd på dem då och då.
Smeten
Sänk värmen på ugnen till 150°C.
Blanda alla torra ingredienser och rör i olja och vatten.
Låt svälla ca 15 minuter. Rör sedan ner rotfrukterna.
Bred ut smeten tunt på en bakplåtspapper beklädd plåt.
Grädda mitt i ugnen ca 1-1½ timme. Låt knäcker svalna på ett galler.
Tips
Vill du spara tid så har Risenta färdiga mixer för att göra eget knäckebröd.