Foodfolder

Rotari Blanc de Blancs Extra Brut 2014

Föregående Nästa
foodfolder_rotari.jpeg
Ett otroligt prisvärt bubbel gjort enligt den traditionella metoden från Dolomiternas fot i norra Italien. Torrt, mineraligt med fruktiga toner av äpplen, grapefrukt och inslag av honung och rostat bröd. Ett elegant val till festen eller minglet.

Beskrivning:

Beställ VINET HÄR >>


Druva: Chardonnay 


Ursprung: Italien, Trento


Årgång: 2014


Serveras med fördel kyld champagneglas eller i Bourgogne kupor.


Passar utmärkt till mingel fester eller till rätter med fisk, skaldjur, kycklingsvamp och kål. För att balansera syran toppa gärna rätten med något syrligt så som citron.


Druvorna till Rotari Blanc de Blancs Extra Brut 2014 kommer från Dolomiternas fot, där vindar sveper över terrasser och dalar Klimatet är optimalt för att producera mousserande vin av högsta kvalitet – metodo classico Trento DOC. Bubblet skapas av noggrant utvalda Chardonnaydruvor som vuxit på kullarna runt Piana Rotaliana. Balans, mineralitet och intensitet är tydliga signum för denna blanc de blancs.


Efter skörden pressas druvorna varsamt och får jäsa på temperaturkontrollerade, rostfria ståltankar. Därefter får vinet jäsa en andra gång på butelj för att få sina bubblor, sk Metodo Classico. Vinet lagras i 48 månader på sin jästfällning innan det degorgeras och släpps till försäljning. Dosage: 2,5g /liter.


Läs om vårt mousserande vinpaket