Foodfolder

Rostade rödbetor och broccolisallad med halloumi

Föregående Nästa
foodfolder-ljummen-sallad-2
Enkel, matig och fräsch sallad.

Ingredienser

  • 4 st rödbetor (små)
  • 4 st broccoli ( små buketter)
  • 0,5 dl beluga linser
  • 1 själk(ar) selleri
  • 1 st pocherat ägg
  • 0,5 st avokado
  • 1 tsk citron
  • salt
  • svartpeppar
  • 3 skiva(or) halloumi

Gör så här:

Ugnsrosta betorna i 150 g i ca 20 min (tills de blivit mjuka)


Koka linserna enligt anvisning.


Ånga alt koka broccolin.


Pochera ägget - Knäck ett ägg i en kopp. Häll ned ägget i en sked i det kokande vattnet. Om ägget  inte håller ihop det kan man hjälpa till med skeden att hålla de samman. Låt de ligga i vattnet ett tag. Ta upp ägget med en hålslev. Gulan ska vara lite krämig i konsistensen.


Skär upp sellerin, blanda avokadon med citron så de blir en kräm smaka av med salt.


Stek halloumi.


Blanda ingredienserna i en skål och servera.


Testa även;

Tips

Kyckling eller fläsksida passar bra till salladen.

Picklad lök är gott att ha i om man vill tillföra syra!