Foodfolder

Rosésangria

Föregående Nästa
Blanda en frisk och vackert rosésangria! Tärna frukt och citrus efter vad du har hemma och låt de dra med färska myntakvistar och rosévinet. Vid servering tillsätter du kolsyrat vatten eller sockerdricka. Variera vin, frukter och och citrus efter smak. För en lite lyxigare variant, rimma glaskanterna med socker och zest. Tänk på att du även kan göra den alkoholfri, perfekt till studentfesten eller minglet!

Ingredienser

  • Tillbehör:
  • is
  • 1 msk zest från apelsin (valfritt)
  • 1 msk strösocker (valfritt)
  • Övrigt:
  • 1 flaska(or) Rosévin
  • 2 st apelsin
  • 2 st lime
  • 1 ask(ar) jordgubbar
  • 200 g valfri melon
  • 2 st persika (valfritt)
  • 8 kvist/ar färsk mynta
  • 1 l kolsyrat vatten eller sockerdricka

Beskrivning:

Skiva och skär citrus och frukter. Lägg i en tillbringarna tillsammans med mynta kvistar. Häll över vinet och låt stå och dra en timme i kylskåp.


Vid servering häll över kolsyrat vatten eller sockerdricka och servera kylt med is. 


För de lilla extra så riv zesten från apelsinen och blanda med va 1 msk strösocker. Rimma sedan glaskanten och häll i rosésangrian. Effektfullt och otroligt gott! 


Fler sangriarecept hittar du här >> Vitsangria, Rödsangria, Juligsangria


Här hittar du 2024 godaste roséviner