
Här är en uppdaterad version av julens dessert Ris a la Malta som är perfekt året om som frukost, dessert, brunch eller varför inte mellanmål! Glöm och förlåt de trötta mandarinerna i sockerlag och gör istället en Ris a la Malta med nötter, dadlar, bär och lönnsirap! Så otroligt gott.
Ingredienser
- 600 g färdig risgrynsgröt
- 1,5 dl grädde
- 1 msk vaniljsocker
- 1 st kanelstång
- Topping:
- 8 st dadlar
- 4 msk Hackade nötter
- 2 msk lönnsirap
Gör så här:
Du kan antingen koka risgrynsgröt själv, här är receptet >>
Eller så köper du färdig risgrynsgröt i affären.
Vispa upp grädden, men inte allt för hårt och rör sedan i vaniljsockret och lägg ner en kanelstång.
Vänd ner vaniljgrädden i den svalna gröten och smaka av med vaniljsocker om det behövs. Ställ svalt till servering.
Till serveringen - Skär och hacka nötter och dadlar. I detta recept använde jag pistagenötter och valnötter men går bra med de du har hemma.
Skölj bären. (går även bra att toppa med frysta bär.
Lägg upp Ris a la Malta i skålar och toppa med bär, dadlar, nötter. Avsluta med att toppa med lönnsirap.
Ris a la Malta toppat med nötter, dadlar, bär och lönnsirap. Perfekt till brunchen eller mellanmål.