Foodfolder

Ris a la malta

Föregående Nästa
foodfolder-ris-a-la-malta.jpeg
Här är en uppdaterad version av julens dessert Ris a la Malta som är perfekt året om som frukost, dessert, brunch eller varför inte mellanmål! Glöm och förlåt de trötta mandarinerna i sockerlag och gör istället en Ris a la Malta med nötter, dadlar, bär och lönnsirap! Så otroligt gott.

Ingredienser

  • 600 g färdig risgrynsgröt
  • 1,5 dl grädde
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 st kanelstång
  • Topping:
  • 8 st dadlar
  • 4 msk Hackade nötter
  • 2 msk lönnsirap

Gör så här:

Du kan antingen koka risgrynsgröt själv, här är receptet >>


Eller så köper du färdig risgrynsgröt i affären.


Vispa upp grädden, men inte allt för hårt och rör sedan i vaniljsockret och lägg ner en kanelstång.


Vänd ner vaniljgrädden i den svalna gröten och smaka av med vaniljsocker om det behövs. Ställ svalt till servering.


Till serveringen - Skär och hacka nötter och dadlar. I detta recept använde jag pistagenötter och valnötter men går bra med de du har hemma.


Skölj bären. (går även bra att toppa med frysta bär.


Lägg upp Ris a la Malta i skålar och toppa med bär, dadlar, nötter. Avsluta med att toppa med lönnsirap.



Ris a la Malta toppat med nötter, dadlar, bär och lönnsirap. Perfekt till brunchen eller mellanmål.