Dags för kräftskiva likväl som goda kräftor så vill man ha de bästa tillbehören! Kräftor i sig är inte särskilt mättande, så servera gärna matiga tillbehör till som paj, såser, bröd och ostar. Dekorera med krondill, gör fina hattar och sånghäften, pynta med girlanger och färgglada lampor. Här är recepten & vintipsen för en lyckad kräftskiva.
Tilltugg
Löjrombites, Crosinis med paprikakräm, Halloumivåfflor, Majskolv
Matpajer
Västerbottenpaj, Kräftpaj, Lökpaj, Minipajer, Tomat & zucchinipaj, Chevrepaj
Såser
Aioli, Tryffelmajonäs, Röktmajonäs
Bröd
Knäckebröd, Brioche, Surdegsbröd, Baguetter eller Formbröd
Ostar
Kan varmt rekommendera smakrika ostar med tydlig sälta som.
- Västerbottenost
- Gruyère
- Lagrad prästost
- Engelsk vällagrad cheddar (ex Keens Farmhouse Cheddar, Somerset)
- Tvättad kittost (ex Saint Albray el Munster)
Desserter
Blåbärsgalette, Mördegspaj med körsbär & färskost, Citronpaj eller Ananaspaj
TIPS
Gör fond på kräftskalen, så här gör du!