Terese Cedergren

Raggmunk med lingon och rökt bacon

Föregående Nästa
foodfolder-raggmunk-råraka
Råraka vs Raggmunk... Svårt att välja, detta recept är en kombination av dem båda. Råraka är råstekt riven potatis och raggmunk som en pannkakssmet med råriven potatis. Snålade på smet och maxade med potatis ;)

Ingredienser

  • 8 st potatis
  • 1,5 dl mjölk
  • 1 st ägg
  • 1 dl mjöl
  • 100 g smör

Gör så här:

Skala och riv potatisen grovt. Lägg den rivna potatisen i ett durkslag och skölj snabbt, blanda sedan i salt. Låt stärkelsen droppa ur ca 5 min.


Vispa ihop ägg, mjölk, mjöl och smält smör. (Spar lite smör till stekningen)


Krama ur den rivna potatisen och häll ner i smeten.


Värm sedan en skekpanna med smör.


Klicka ut smeten, ca tre tunna rårakor åt gången. Stek dem till det får en gyllene kulör och frasiga kanter.


raggmunk


Testa även;


 

Tips

Servera med bacon och lingon alt. löjrom, smetana och finhackad rödlök.

Gör receptet mjölk- och laktosfritt genom att byta ut smör och mjölk mot vegetabiliska smör och mjölkprodukter.