De är enormt mört, exklusivt och lättlagat att tillreda rådjurssadel!
Rådjurssadeln dvs. ryggbiten hettar du snabbt i stekpannan sätt sedan in den i ugen. Även gratängen är lättlagad och med sin krämighet så behövs ingen sås.
Ingredienser
- 400 g rådjurssadel
- smör att steka i
- svart salt Mill & Mortar
- vitpeppar
- krasse
- Potatisgratäng
Gör så här:
Salta och peppra köttet, bryn de sedan på hög värme så de får en gyllene färg.
Laga sedan köttet i ugnen på i 140 grader tills innertemperaturen är 52 grader. Låt sedan kötet vila i ca 5-8 min
Skär upp sadeln i fina bitar, dekorera med rostad svartkål, krasse och Mill & Mortars svarta salt.
Servera med potatisgratäng, recept här.
Gott till;
Tips
Om du har svårt att va utan sås gör en härlig lingonsås, recept här!