
En fräsch, krispig och smakrik sallad - ett gott sällskap till grillmenyn.
Ingredienser
- 2 knippe rädisor
- 1 ask(ar) färska sockerärtor
- 2 själk(ar) salladslök
- 0,5 kruka(or) koriander
- Dressing:
- 0,5 st citron
- 2 msk rapsolja
- salt
- vitpeppar
Gör så här:
Sallad
Lägg hela rädisknipparorna i en skål med kallt vatten och låt dem ligga där tills all sand släppt från blasten.
Ansa sedan blasten och skiva rädisorna tunt.
Ansa och strimla sockerärtorna och salladslöken.
Grovhacka koriandern.
Blanda grönsakerna i en skål.
Dressing
Pressa saften av 1 citronen, rör ihop den med rapsolja. Riv ner citronskal i dressingen.
Smaka av med vitpeppar och salt och häll sedan dressingen över salladen innan servering.
Servera salladen förslagsvis med en T-bone stek och ett glas Masi Amarone Costasera.