Foodfolder

Rädissallad

Föregående Nästa
foodfolder-rädissallad.jpg (1)
En fräsch, krispig och smakrik sallad - ett gott sällskap till grillmenyn.

Ingredienser

  • 2 knippe rädisor
  • 1 ask(ar) färska sockerärtor
  • 2 själk(ar) salladslök
  • 0,5 kruka(or) koriander
  • Dressing:
  • 0,5 st citron
  • 2 msk rapsolja
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här:

Sallad


Lägg hela rädisknipparorna i en skål med kallt vatten och låt dem ligga där tills all sand släppt från blasten.


Ansa sedan blasten och skiva rädisorna tunt.


Ansa och strimla sockerärtorna och salladslöken.


Grovhacka koriandern.


Blanda grönsakerna i en skål.


Dressing


Pressa saften av 1 citronen, rör ihop den med rapsolja. Riv ner citronskal i dressingen.


Smaka av med vitpeppar och salt och häll sedan dressingen över salladen innan servering.



Servera salladen förslagsvis med en T-bone stek och ett glas Masi Amarone Costasera.