Ingredienser
- 160 g malt alt. grovhackad nöt innanlår
- 4 st salt backade rödbetor (små rödbetor)
- 2 msk kapris
- 0,5 st gullök
- 3 tsk dijon senap
- 2 st äggula
- 2 st svartkålschips
- 6 st rödbetschips
- smörgåskrasse
- salt
- svartpeppar
Gör så här:
Beräkna ca 80 g innanlår till en förrätt och ca 150 g innanlår till en varmrätt per person.
Krydda innanlåret med dijonsenap, salt och peppar.
Forma biffarna och lägg upp tallrikarna.
Skär upp de saltbakade rödbetorna (går även bra med kokade rödbetor) och lägg på talltiken.
Finhacka löken och lägg upp med äggulan, kapris och dijon senap.
Dekorera med krasse, rödbetschips och svartkålschips.
Det går utmärkt att dricka såväl rött som vitt till råbiff.
För rött välj något från södra Rhône (Frankrike) som bygger på druvan grenache.
Grenache druvan har ofta toner av plommon, björnbär, peppar, örtig och ibland syltig.
För ett vitt vins alternativ från samma område så välj ett vin baserat på rousannedruvan.
Roussanne druvan är aromatisk, örtig med toner av te, nötter, päron, äpple, aprikos, honung, citronskal, mandelmassa och känns relativt fyllig. Förutom till råbiff så passar de till smakrika fiskrätter eller ljust kött.
Gott att drick är till är en vit blommig Châteauneuf-du-Pape
Tillbehör;
Tips
Använd gärna säsongens grönsaker. Picklad lök och cornichoner passar väldigt bra till råbiffen.
Tryffelmajo är väldigt gott till!