Rabarber är riktigt användbart till, pajer, desserter, saft, dressing, kräm och perfekt i cocktail. Syran gör den bra som komplement till de söta i cocktailen. Piren gör sig även bra till desserter och bakverk. Jag gjorde en puré av frysta rabarber, går även bra med färska.
Ingredienser
- 2 själk(ar) rabarber (ca 25 cm långa)
- 0,5 dl strösocker alt. agave syrup
- 1 dl vatten alt. vitt vin
Gör så här:
Skala rabarbern och spar skalet, tärna dem grovt. (Genom att ha kvar skalet när rabarbern bakas så får man den fina rosa kulören på purén)
Lägg dem i en ugnssäker form tillsammans med skalet och häll på socker och vatten alt. vitt vin. Jag föredrar de senare för en intensivare smak.
Låt rabarbern bakas långsamt i ca 45-60 min på 100-150 grader.
Ta sedan ut formen och låt den svalna, krama ut vätskan i skalet och släng de.
Häll ned den bakade rabarbern i en bunke och mixa den slät. Om konsistensen är för hård addera vatten.