Foodfolder

Rabarberkompott

Föregående Nästa
B72C763B-09EF-4EB4-8A4B-D7A74545CC87.jpeg
Rabarberkompott och Rabarberkräm får mig att tänka på sommaren. Den syrliga rabarbern som faktiskt är en grönsak blir ljuvlig tillsammans med mjölk, i bakverk och tårtor eller till frukostyoghurt eller på rostat bröd. Här hittar du grundrecept på Rabarberkompott- och kräm.

Ingredienser

  • 0,6 kg Rabarber
  • 2 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 2 msk potatismjöl

Gör så här:

Ansa och skär rabarbern i valfritt mindre mindre bitar.


Lägg bitarna i en kastrull, blanda ner vatten, socker och vaniljsocker. Koka upp och låt sedan sjuda tills rabarbern är mjuk.


Under tiden koka upp skalet med ett par matskedar strösocker. Skalet kommer ge en fint rosa kulör som du kan häll ned i Rabarberkompotten. Alt hälla upp på flaska och ha i drinkar.


Blanda potatismjölet med lite kallt vatten och rör ner i kompott krämen, låt sjuda några minuter och ta av den från värmen.


Servera med skummad mjölk, kefir eller ha i bakverk eller desserter.


Man kan ju fråga sig vad skillnaden på Kompott och kräm


Kompotten innehåller hela eller mindre bitar av frukten man kokat kompotten på medans kräm är slät. Du väljer själv hur du vill ha kompott eller kräm!

Tips

För en vuxnare smak kan du hälla ner en skvätt vitt vin eller mousserande när du tillagar rabarbern,