
En variant på den franska ostpajen Quiche, orginalet är med rökt fläsk men här serverar jag den med varmrökt lax! Använder även gröna ärtor och sparris som både är gott och ger pajen en otroligt uppfriskande grön färg. Variera ingredienserna efter säsong och smak! Till detta serverade jag de nyanserade naturvinet OrangeGutang som du finner längst ned i receptet.
Ingredienser
- 1 st pajskal
- Fyllning:
- 4 st ägg (L)
- 300 g frysta gröna ärtor
- 2 dl creme fraiche
- 4 st sparris
- 100 g ost
- 2 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- 0,5 st citron
- Dressing:
- 4 msk Dijonsenap
- 1 dl rapsolja
- 0,5 dl vinäger eller citronjuice
- 1 krm salt
- 1 krm svartpeppar
- 1 tsk honung
- Tillbehör:
- 480 g Varmröktlax alt. rökt skinka
- 200 g blandsallad
Gör så här:
För pajskal kan du använda dig av ett traditionell pajdeg, smördeg eller filodeg.
Fyllning
Knäck äggen i en mixer, tillsätt sedan crème fraiche, citron juice, de frysta ärterna, sparris och det mesta av osten. Tillsätt en salt och svartpeppar, och mixa tills det är jämnt.
I glaset passar