Foodfolder

Asiatisk pulled pork

Föregående Nästa
foodfolder_asiatisk_pulled_pork.jpeg
Mör saftig karré serverat i tortillabröd med coleslaw, fermenterade bönor och picklad gurka. (Går även att göra vegetarisk.) Till denna pulled pork serverade jag en välkyld lätt druvsöt tysk spätlese riesling från Kloster Eberbach. Svårslagen kombination!

Ingredienser

  • 1,2 kg fläskkött gärna karré på ben
  • 1 msk farinsocker
  • 1,5 msk five spice kryddblandning
  • 1 msk paprikapulver (gärna rökt)
  • 1 msk malen spiskummin
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 tsk salt
  • 4 klyfta(or) vitlök
  • 33 cl mörk öl
  • 1 dl bbq-sås/bulgogi
  • 1 dl coleslaw
  • Topping:
  • 1 st chilifrukt
  • 1 dl picklad gurka
  • 2 st lime
  • 2 msk rostade sesamfrön
  • 0,6 dl Laoganma/fermenterade bönor
  • 1 kruka(or) färsk koriander
  • Tillbehör:
  • 24 st Mandarinpannkakor eller små tortilla bröd

Gör så här:

Krydda fläskkarré bitarna i en gjutjärnsgryta eller en ugnsfast form med Five spice, paprikapulver (gärna rökt), chiliflakes, salt och farinsocker.


>> Five spice är en klassisk kryddblandning från det kinesiska köket som används till bland annat Pekinganka. Den är enkel att göra och innehåller - vitpeppar, stjärnanis, kryddnejlika, fäkålsfrön och kanel. Köp den här >>


Häll öl och bulgogi/bbq-sås över köttet. 


Grovhacka vitlökarna och lägg dem över köttet. 


Sätt på locket och ställ in grytan i ugnen på 150°C i 5 timmar, alternativt 175°C i 3 timmar. 

Plocka ur benen om du tillagat grytan med karré på ben. Dela/sära köttet med två gafflar och vänd runt i den återstående vätskan. 


Toppa din asiatiska pulled pork med hackad röd chili efter smak.


Servera grytan i asiatiska pannkakor eller små tortilla bröd picklad gurka, coleslaw, rostade sesamfrön, fermenterade bönor, färsk koriander och limeklyftor.


Servera med

Tips

>> Här hittar du asiatiska produkter från Risberg som du lätt kan beställa hem via Delitea.se.