Terese Cedergren

Protein- och fiberbröd

Föregående Nästa
foodfolder-protein-fiber-brod.JPG
Lättlagade limpor med massor av nyttigt protein och fiber; chiamjöl, nötter, dinkel mannagryn, fiberex, rågflingor, gryn, lingon och massa annat gott! Man tar lite av de man har hemma.

Ingredienser

  • 4 dl rågmjöl
  • 3 dl chiamjöl
  • 2 dl rågflingor
  • 1 dl fiberex
  • 1 dl gryner (5 sorter Zeta)
  • 1 dl dinkel mannagryn
  • 1 dl linfrö
  • 2 msk bakpulver
  • 1,5 msk kummin
  • 1,5 msk salt
  • 1 dl sirap
  • 1 dl lingon
  • 2 st morot(ötter)
  • 1,5 dl cashewnötter
  • 2 msk olivolja (med D-vitamin)
  • 5 dl vatten

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Klipp ut bakplåtspapper till två avlånga bakformar.


Blanda alla ingredienser och arbeta snabbt ihop till en lös deg. Fördela i de två formarna.


Grädda i nedre delen av ugnen i ca 60 min. Stjälp ut bröden på ett galler och låt svalna under bakduk.


Servera med avokado, böndipp eller smör.


Dessa limpor är ihop plock på vad som fanns i mitt skafferi. Så om du inte skulle ha alla dessa ingredienser så ta något liknande. Jag brukar se till att ivf ha minst 4 dl fullkornsmjöl/rågmjöl/dinkelmjöl, utöver de så kan man blanda rätt friskt. Detta bröd är proteinrikt då både chia och cashewnötter är proteinrika ingredienser. 



Testa även;