Lättlagat med förföriska kulörer som gör en glad bara man ser dem! En matig sallad där man låter fantasin flöda och kylskåpet styra ;) Blanda "råa" och tillagade grönsaker och rotfrukter för att skapa textur i salladen, servera med pesto. Perfekt med korv eller grillat, kött eller vegetariskt.
Ingredienser
- 4 st färsk lammkorv alt. vegetarisk korv
- 2 dl matvete
- 1 st umami buljong
- 1 dl soja bönor
- 8 st grön sparris
- 4 st morötter (gärna i olika kulörer)
- 1 st fänkål (liten)
- 8 st färsk potatis (små)
- 4 st rödbeta/or
- 2 klyfta(or) vitlök
- 2 näve(ar) färsk spenat
- flingsalt
- svartpeppar
- pesto löktarv alt. vanlig
- rapsolja
Gör så här:
Ugns rosta potatisen, hälften av morötterna, vitlöken och fänkålen i rapsolja. Salta.
Koka matvetet i umami buljong (alt. grönsaksbuljong) enligt anvisning.
Låt sparrisen och sojabönorna ligga i ca 3 minuter i uppkokat saltat vatten.
Ta bort skinnet på den färska korven och stek innehållet i en stekpanna till det får lite färg.
Skiva upp grönsakerna. Gör "spagetti" av moroten och rödbetan.
Lägg spenaten i botten på ett stort fat, lägg på matvete och bönor. Fyll upp med grönsakerna och korven.
Garnera gärna med lite färska örter och servera med pesto.
Tips
Byt ut lammkorven mot vegetarisk korv för vego alternativ.