Foodfolder

Pol Roger brut vintage

Föregående Nästa
foodfolder-pol-roger-brut-vintage.JPG
foodfolder-pol-roger-brut-vintage-1.JPG

Pålitlig klassiker med perfektion i flaska. Champagnehuset Pol Rogers vd, Laurent d'Harcourt besökte Stockholm för att hålla en vertikalprovning av Brut Vintage årgångarna 2008, 2006, 2004, 2002, 2000 och 1999.

Att prova olika årgångar av samma vin parallellt är både lärorikt och en upplevelse. Att jämföra årgångarnas karaktär och olika mognadsfaser ger dessutom samlare en indikation om lagrings potential.  


Pol Roger Brut Vintage druvblend


Enligt tradition används 60 % Pinot Noir och 40 % Chardonnay från 20 olika Grand och Premier Cru-lägen i Montagne de Reims och Côte des Blancs. Brut Vintage produceras i begränsad kvantitet och vilar 9 år i Pol Rogers källare innan den degorgerass och släppts på marknaden.


 


Årgångarna


NV Brut Reserve


Frisk och torr med inslag av grönt äpple, citrus, mineral och rostade nötter.


Hitta den här!


 


2008 Brut Vintage - Aktuell årgång!


Välbalanserad och fyllig med inslag av grapefrukt, mogna päron, rostat bröd, hasselnötter och mineral.


Hitta den här!


 


2006 Brut Vintage


Torr och utvecklad med en pigg syra och smak av citrus, gula äpplen, plommon, mörkare rostat bröd, nougat och en mineralig rökighet.


 


2004 Brut Vintage


Elegant utvecklad och mineraldriven med inslag av limezest, vita körsbär, svamp och hasselnötter, syran är pigg och perfekt balanserad. 


 


2002 Brut Vintage


Utvecklad och fyllig med inslag av fruktkompott och smörstekta champinjoner, fortfarande med en pigg och välbalanserad syra.


 


2000 Brut Vintage


Mogen och komplex med inslag av varm citrus, bokna äpplen och exotisk frukt, trivsam syra. 


 


1999 Brut Vintage


Fyllig, elegant mineralig med inslag av brynt smör lätt oxiderade äpplen och grape. 


 


Pol Roger är ett av de få champagnehusen som fortfarande är familjeägt och grundades 1849. Huset äger idag 85 hektar vingårdar runt Epernay.