Foodfolder

Pierre Peters 
Cuvée de Réserve

Föregående Nästa
foodfolder-Pierre-Peters-Cuvée-de-Rsserve.jpeg
En av de mest prisvärda champagnerna! Krispig, blommig och fräsch med inslag av persika, äpplen och nougat. Man blir lycklig av Pierre Peters eleganta hantverk i sina champagner! Gör sig perfekt till mingel eller till fisk- och skaldjursrätter.

Beskrivning:

BESTÄLL VINET HÄR >>


Finns i helflaska och magnum.


Druva: Chardonnay 


Ursprung: Frankrike, Champagne, ca 2/3 delar av druvorna kommer från vingårdslägen i Le Mesnil-sur-Oger och resterande druvor kommer från vingårdar i Oger, Chouilly och Cramant.


Årgång: NV ("non vintage" - en blend av olika årgångar)


Serveras med fördel kyld champagneglas eller i Bourgogne kupor.


Passar utmärkt till mingel fester eller till rätter med fisk, skaldjurkycklingsvamp och kål. För att balansera syran toppa gärna rätten med något syrligt så som citron.


Druvorna till Pierre Péters Cuvée de Réserve NV från vingårdslägen i Le Mesnil-sur-Oger och resterande druvor kommer från vingårdar i Oger, Chouilly och Cramant.Efter skörden pressas druvorna varsamt och musten får därefter jäsa i små, temperaturkontrollerade, rostfria ståltankar. Efter avslutad jäsning får vinet vila på sin jästfällning en tid innan det blandas med Pierre Péters perpetual reserve och får därefter jäsa en andra gång på butelj. 


Vinet lagras i minst 24 månader på sin jästfällning efter den andra jäsningen innan det degorgeras. 
LÄS OM VÅRT MOUSSERANDE VINPAKET

Tips

Lyssna på poddavsnittet om mousserande vin här!

Hitta den även via Spotify, Acast eller iTunes.