Foodfolder

Picklad svamp

Föregående Nästa
foodfolder-lök.jpg
Servera den picklade svampen som den är med rom & smetana eller som tillbehör till fisk- eller kötträtter, patéer eller på buffébordet.

Ingredienser

  • 0,5 l valfri svamp
  • 2 dl vatten
  • 1 msk salt
  • 1 klyfta(or) vitlök
  • 1 msk ättiksprit (12%)
  • 1 msk strösocker
  • 4 st svartpepparkorn

Gör så här:

Lägg svampen i en kastrull. Tillsätt vatten och salt. 


Koka upp och sjud utan lock ca 30 min. Skumma av då och då.


Skala vitlöksklyftan. Lägg vitlök, ättika, socker och svartpeppar i kastrullen. Sjud ytterligare 5–8 min. 


Låt svampen svalna.


Lägg svampen tillsammans med lagen i en väl rengjord burk och förslut med tättslutande lock.


Servera tex till Jordärtskockor med rom, smetana, picklad lök & shiitakeRåbiffsashimi eller varför inte till taco? 


Picklad svamp – hållbarhet


Förvara i kylen. Då håller den i cirka en månad. 


Gott till