Torka eller pilla din svamp. Här finner du grundreceptet på hur du pucklar svamp. Servera den picklade svampen som den är med rom och smetana eller som tillbehör till fisk- eller kötträtter, patéer eller på buffébordet.
Ingredienser
- 0,5 l valfri svamp
- 2 dl vatten
- 1 msk salt
- 1 klyfta(or) vitlök
- 1 msk ättiksprit (12%)
- 1 msk strösocker
- 4 st svartpepparkorn
Gör så här:
Lägg svampen i en kastrull. Tillsätt vatten och salt.
Koka upp och sjud utan lock ca 30 min. Skumma av då och då.
Skala vitlöksklyftan. Lägg vitlök, ättika, socker och svartpeppar i kastrullen. Sjud ytterligare 5–8 min.
Låt svampen svalna.
Lägg svampen tillsammans med lagen i en väl rengjord burk och förslut med tättslutande lock.
Servera tex till Jordärtskockor med rom, smetana, picklad lök & shiitake, Råbiff, sashimi eller varför inte till taco?
Picklad svamp – hållbarhet
Förvara i kylen. Då håller den i cirka en månad.
Gott till