Foodfolder

Picklad svamp

Föregående Nästa
foodfolder-lök.jpg
Torka eller pilla din svamp. Här finner du grundreceptet på hur du pucklar svamp. Servera den picklade svampen som den är med rom och smetana eller som tillbehör till fisk- eller kötträtter, patéer eller på buffébordet.

Ingredienser

  • 0,5 l valfri svamp
  • 2 dl vatten
  • 1 msk salt
  • 1 klyfta(or) vitlök
  • 1 msk ättiksprit (12%)
  • 1 msk strösocker
  • 4 st svartpepparkorn

Gör så här:

Lägg svampen i en kastrull. Tillsätt vatten och salt. 


Koka upp och sjud utan lock ca 30 min. Skumma av då och då.


Skala vitlöksklyftan. Lägg vitlök, ättika, socker och svartpeppar i kastrullen. Sjud ytterligare 5–8 min. 


Låt svampen svalna.


Lägg svampen tillsammans med lagen i en väl rengjord burk och förslut med tättslutande lock.


Servera tex till Jordärtskockor med rom, smetana, picklad lök & shiitakeRåbiffsashimi eller varför inte till taco? 


Picklad svamp – hållbarhet


Förvara i kylen. Då håller den i cirka en månad. 


Gott till