Foodfolder

Pesto på svenska ärtor & bondbönor

Föregående Nästa
foodfolder-ärtpesto.jpeg
Pesto på svenska råvaror! Perfekt till grillat eller i pastan, på fisken, på smörgåsen eller på skeden in i munnen ;)

Ingredienser

  • 100 g solrosfrön
  • 1 dl frysta bondbönor
  • 1 dl frysta ärtor
  • 0,5 kruka(or) basilika
  • 50 g riven västerbottenost
  • 1 klyfta(or) vitlök
  • 1,5 dl rapsolja
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här:

Koka frysta ärtor och bondbönor i saltat vatten. Spara lite av spadet för att späda peston efter att den mixas vid behov.


Lägg riven Västerbottenost, solrosfrön, ärtor, bondbönor, basilika, citronsaft och vitlöksklyfta i en mixer.


Häll i olja lite i taget och mixa samtidigt till en slät sås. Spä peston med spadet om det behövs. 


Smaka av med salt och peppar.


Låt peston stå svalt till servering.


Här kan du även hitta fler goda såser!


Läs även