Att få en bra pasta vongole är drömlikt och det är faktiskt inte så svårt att göra själv tänk bara på att det är en maträtt som ska lagas á la minute.
Ingredienser
- 1 kg färska vongole (hjärtmusslor)
- 3 st vitlök
- 1 knippe bladpersilja
- 1 st färsk röd chili (mild)
- 2 st tomat
- 1 msk olivolja
- 1 msk smör
- 1 nypa(or) salt
- 1 nypa(or) svartpeppar
- 1.5 dl vitt vin
- 1 st citron zest
Gör så här:
Tvätta musslorna noga och se att skalen är stängda.
Hacka vitlök, bladpersilja, tomat och chili.
Svetta vitlöken och hälften av bladpersiljan i olivolja och smör i en kastrull. Tillsätt musslorna utan vatten, smaksätt med flingsalt och svartpeppar och rör om.
Slå på vitt vin, rör om igen och lägg på ett lock. Låt musslorna ångas i cirka 1–2 minuter, tills de börjar öppnas.
Blanda i chilin, finhackade tomaten, resten av bladpersiljan och rivet citronskal.
Blanda såsen med nykokt pasta, gärna spagetti.
Tips
Taverna Brillo på Stureplan i Stockholms pasta vongole är super och jag kan varmt rekommendera ett besök!