En klassisk italiensk pasta rätt med bas av krossade tomater. Experimentera gärna med ingredienserna, addera tex tonfisk alt. kyckling.
Ingredienser
- 300 g Bönpasta alt. spagetti
- 1 ask(ar) anjovis
- 2 klyfta(or) vitlök
- 0,5 st färsk röd chili
- 0,5 dl olivolja (ca)
- 1 burk(ar) ekologiska krossade tomater
- 2 själk(ar) bladpersilja
- 3 msk kapris
- 0,5 dl riven parmesan
- salt
- svartpeppar
Gör så här:
Koka pastan al. bönpastan enligt anvisningar.
Hacka vitlöken och chilin. Fräs vitlök, chili och persiljestjälkar i en kastrull med olivolja.
Häll i tomaterna och späd, rör ned ansjovisen.
Tillsätt sedan kapris och smaka av med salt och svartpeppar.
Klipp över persiljan och blanda ner såsen i pastan.
Servera med riven parmesan.
Tips
Grön bönpasta görs av sojabönor vilket ger den alla nyttigheter som finns i sojabönorna. Den är rik på proteiner och fiber och snål på kolhydrater, mättande och ger energi länge. Helt glutenfri.