Foodfolder

Bakad pumpa med rigatoni

Föregående Nästa
Låt ugnen göra jobbet och ugnsbaka pumpan och gör en krämig pastasås av den. Pumpapastan går utmärkt att göra vegetarisk eller stek och rör ner en riktigt god korv. Längst ner i receptet hittar du ett riktigt trevligt vintips med en vit Langhe.

Ingredienser

  • 0,8 kg pumpa
  • 4 klyfta(or) vitlök
  • 1 dl vitt vin
  • 1,4 dl grönsaksbuljong
  • 3 själk(ar) salvia
  • 1 själk(ar) rosmarin
  • 1 krm chili
  • 100 g riven parmesan
  • Tillbehör:
  • 4 st rigatoni pasta (alt valfri)
  • Fyllning:
  • 2 st färsk korv (valfritt)

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°C.


Dela och rensa ur kärnorna ur pumpan. (Kärnorna kan du rosta i ugnen och äta som snacks) Skala pumpan och skär den i tärningar. 


Blanda vitlök, grönsaksfond, vitt vin, rosmarin och salvia i en ugnssäker form. Lägg i pumpan. Ringla över olivolja, salt och peppar. Ställ in i mitten av ugnen tills pumpan är mjuk, ca 30 minuter.


När hälften av tiden gått koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet men spara ca 2 dl av kokvattnet (för 4 port).


Mosa ihop pumparöran allt med en sked eller stavmixer.


Riv er parmesan i röran och spä ut med pastavattnet till du får en krämig sås konsistens.


Rör ihop pastan med pumpa röran och med riven parmesan.


Rostad pumpa


gott till

Tips

Om du vill addera protein så skär upp korv och stek. Blanda sedan i den i pastan och pumpasåsen.