Foodfolder

OrangeGutang

Föregående Nästa
A0D41F48-7991-4B28-AFA4-08C9CB60A50D.jpeg
NYLANSERAT - orange naturvin från den ikoniska österrikiska vingården Weingut Leth. Är du nyfiken på orange vin eller naturvin? Då är detta något du bör prova. Med en rund och kryddig smakprofil bjuder OrangeGutang på bakade toner av kanderad citron, zest, aprikos, örter och mandel. Ett utmärkt matvin som passar perfekt till asiatiska rätter och svensk högtidsmat.

Beskrivning:

Här hittar du vinet >>


🇦🇹 Wagram | 2023 | 13 % | 🍇 Riesling, Grüner veltliner, Gelber muskateller, Roter veltliner | Nr 71105 | 139 kr


🍽️ Asiatiska rätter så som sushi, Orange Chicken eller en traditionell fransk ostpaj serverat med varmrökt lax. BBQ eller rökta inslag så som rökt skinka, skaldjur eller fisk är också en riktigt bra kombination till OrangeGutang.  Då det som orangevin har en tanninstruktur som ett rött vin. 


🕰️ Går utmärkt att dricka nu, men kan också lagras i 2–3 år. 


Weingut Leth är sedan länge certifierad för hållbar produktion genom Certifierat Sustainable Austria och OrangeGutang kommer i en lättviktsflaska för att främja ett lägre klimatavtryck. De har även transporterats till Sverige via tågfrakt för att ge vinet ett lägre klimatavtryck.


VAD ÄR ORANGE VIN?


Vita viner extraherar olika ämnen från druvornas skal under vinmakningsprocessen. Färgen på vin kommer nämligen från druvornas skal. Röda viner skalmacereras ofta i flera dagar eller till och med månader för att ge struktur, en mörkare färg och tanniner. Ett vitt vin som skalmacereras kallas orange vin.


Orange vin är ett utmärkt matvin tack vare sina höga halter av tanniner och syra.


VAD ÄR NATURVIN?


Det finns ingen övergripande certifiering för naturvin, men begreppet används ofta för att beskriva vissa viner. De centrala inslagen är att vinet är ekologiskt odlat, handskördat och att minimal påverkan sker i vineriet. Det innebär att vinet jäses med naturlig jäst från druvorna och omgivningen istället för att använda kontrollerad eller köpt jäst. Dessutom används sulfiter sparsamt.