Ingredienser
- 0,6 kg Kyckling
- Marinad:
- 1 tsk Vitlökspulver
- 1 tsk lökpulver
- 1 msk färskriven ingefära
- 2 krm torkad chili
- 1 tsk salt
- 2 msk majsstärkelse
- 1 msk soja
- 1 msk sesamolja
- Sås:
- 1 msk olja
- 2 klyfta(or) färsk vitlök
- 0,5 dl soja
- 1 msk agave/honung
- 2 dl apelsinjuice
- Topping:
- 1 dl purjo- eller salladslök
- 2 msk sesamfrön
- apelsin zest (valfritt)
- Tillbehör:
- ris
- vitkål
Gör så här:
Koka ris enligt anvisningar.
 SkÀr upp kyckling i mindre kuber, ca 1,5x1,5cm. (För vegetariskt/ veganskt alternativ byt ut kycklingen mot tofu.)
LÀgg kycklingen i en bunke och krydda med fÀrsk riven ingefÀra, lök- och vitlökspulver, torkad chili,  och salt. Rör ner markstÀrkelse och soja och blanda ihop allt.
Hetta upp en stekpanna med olja och stek i tills kyckling Àr krispig.
Ta ur kycklingen ur pannan.
Pressa vitlöken i pannan med olja hÀll pÄ soja, agave/honung, och apelsinjuice.
LĂ„t koka en stund och lĂ„t reduceras hĂ€ll sedan i kycklingen. LĂ„t koka upp sĂ„ att sĂ„sen blir lĂ€tt klibbig.Â
Toppa med purjo- eller salladslök och sesamfrön. Om du har apelsiner hemma sÄ riv lite zest över grytan för ett frÀscht resultat (valfritt).
Servera din Orange chicken med kokt ris och strimlad vitkÄl.
Gott tlll