Ingredienser
- 0,4 kg färsk chorizo
- 2 st gul lök
- 0,4 kg potatis
- 1 msk olja
- 1 tsk rökt paprika
- 1,2 dl rött vin
- 0,5 dl fond
- 1 st hela cocktailtomater på burk
- 1 st paprika gul eller orange
Gör så här:
Börja med att ta av skinnet på korven och dela upp dem i mindre bitar.
Skala och skär potatisen i kuber, råstek den i olja tills att den mjuknar. TIPS >> Har du inte potatis så går det bra med bondbönor eller kikärtor eller om du bara vill alternera rätten.
Skala och klyfta löken.
Värm upp en stekpanna eller gryta på medelhög värme. Tillsätt oljan följt av korvarna. Stek dem tills det fått fin färg på alla sidor. Lyft ut dem från pannan och ställ åt sidan på en tallrik.
Tillsätt löken i pannan och fräs i 2-3 minuter, tillsätt sedan rökt paprika, vin och tomatpurén och koka ett par minuter, tills vinet reducerats till hälften.
Tillsätt potatisen, buljongen och de konserverade cocktailtomaterna och låt såsen koka upp. Sänk värmen till en sjud och koka i 8-10 minuter.
Skär upp paprikan i mindre bitar och ha kvar kärnhuset och lägg ned dem i grytan. De ska inte koka för länge då man vill ha den lite ”al dente”.
Smaka av såsen och tillsätt salt och peppar efter behov.
Hacka och strö över den hackade persiljan.
Servera grytan med ett gott krispigt bröd och ett glass rött vin.
Tips
Läs mer om Morra Alta >>