Foodfolder

Ocho Hotel & Kitchen

Föregående Nästa
17819356-16C7-454C-B8B7-EF7548D54236.jpeg

På en bakgata i gamla stan i Palma ligger boutiquehotell Ocho Hotel & Kitchen som ägs av entreprenörsparet Maria och Johan Eklund som ligger bakom Görvälns Slott och Hufvudsta Gård Mat & Möten. Ocho Hotel & Kitchen köksschef Lukas Moderato satsar på lokal medelhavsmat med internationella influencer. Väl värt ett besök och på fredagar anordnas AW från kl. 18.

Med fokus på Mallorcas lokala råvaror har Lukas Moderato satsat på en meny som speglar både de internationella och sin barndoms smaker från ön. 


Det var på Mallorca Lukas lärde mig laga mat då familjen i generationer haft hus i byn Bunyola.


På Ochos menyTomatsallad med mallorkinska oliver och picklad lök.  Tatar på Galicisk biff. Klassiker!Svamp och bakat ägg med forellrom toppat med lokala mandlar. Fantastiska texturer.Bodega Ca'n Verdura - Pinup Blanc de Moll från Binissalem.Lukas tolkning på Antonia Cantallops Ferragut recept på aubergine terrin med fårost och tomatragu, min favorit!Grillad bläckfisk med potatis och sobrasada kräm. Fantastiskt gott!Fois gras med fikon, klassiskt.


 


Tonfisk med confiterad paprika & tomat och alger. Otroligt trevlig kombo!Galicisk biff, svårslaget bra kött!Balsamico marinerade jordgubbar med rosépeppar sorbet avslutade kvällen. Intressant kombo!


Ett mycket trevligt besök där jag ser fram emot att äta mig igenom Mallorcas säsongs råvaror. 


Hotellet består av åtta sviter därav namnet "Ocho". Se mer här!


Läs även