Foodfolder

Nyårsfest - 5 inspirerande dukningar

Föregående Nästa
foodfolder-pinterest-dukning21

Gör de lilla extra och lägg fokus på detaljerna för att omvandla nyårsmiddagen till en lyckad och vacker fest. Här finner du 5 stycken duknings teman och tips till inspiration. Glammigt, rustikt, klassiskt, grönt och vintrigt.

Välj några accentfärger, mixa hårda och mjuka material och glöm inte bort vikten av en myisg och trevlig belysning. En annan alltid lika uppskattad sak är fyndiga namnskyltar till bordsplaceringen. Låt fantasin flöda!Effektfullt och enkelt är att köpa paljett tyg metervis på en tygaffär till dukningen.Heliumballonger ger en vacker effekt både till rummet och dukningen. Uppblåsta ballonger finns att köpa på butiker som säljer tillbehör till fest. Köp annars helium flaskor på Teknikmagasinet till ballongerna.


nyårs dukningnyårsdukning


Duka med blommor och örter! De ger en frodig och rustik känsla. Enkel klassisk dukning med mörkgrå alt. vit linneduk, vas och ljusstakar från Svenskt Tenn. Dekorativa och väldoftande eukalyptus blad att dekorera bordet med.


ljusslinga


Duka med ljusslingor för mysig belysning, finns batteridrivna slingor på Ikea, Rusta, Mio och Granit.


 


TIPS!Blanda glas och porslin för att öka effekten på din dukning. Glas från Orrefors, Kosta Boda, Riedel och Cerveras glasserie Romours. Bild från Cervera.


Ett spektakulärt sätt att servera champagnen vid 12 slaget är att bygga ett champagnetorn liksom sabrering.


I början av 1900-talet, när champagneglasen till skillnad mot dagens vanliga smala flöjtglas var vida och livsstilen var dekadent och extravagant. Vågar du så är det helt klart värt de ;) Mer dekadens åt folket!


rosmarin


 


Detaljer   • Vik servetterna så att de ser ut som rosetter

  • Använd örter eller grönt till namnskyltar, här med rosmarin

  • Gör namnskyltar av små papper rosetter och lägg alt. fäst på dukningen (finns på Lagerhaus)

  • Tomtebloss är festligt att tända under middagen 


 


 


Alla bilder kommer från Pinterest