Ingredienser
- 1,2 kg blå musslor
- 4 st schalottenlök
- 2 klyfta(or) vitlök
- 1 st röd chili
- 6 dl vitt vin
- 1 kruka(or) blad persilja
- Tillbehör:
- 1 st ljust surdegs bröd
Gör så här:
Tina musslorna.
(Om du inte köper frysta musslor så skölj blå musslorna under rinnande kallt vatten, skrubba skalen. Släng de musslor som inte stänger sig när du skrubbar dem eller som har trasigt skal.)
Skala och hacka löken och chilin (ta bort kärnhuset). Fräs allt sedan i smör och rapsolja i en stor kastrull.
Lägg ned musslorna i kastrullen och häll på vin. Lägg ett lock på kastrullen och koka upp, låt det koka 1 min om de varit frysta och 3-4 minuter om de är färska.
Häll av musslorna i ett durkslag med en kastrull under. Släng musslor som inte öppnat sig.
Klipp bladen av persiljan och hacka stjälkarna fint.
Lägg ned de finhackade stjälkarna i spadet och låt de koka i ca 8-10 min, smaka av med salt och peppar.
Fördela musslorna med skal i djupa tallrikar, häll på musselspadet, toppa med hackade persiljeblad och servera med surdegsbröd och förslagsvis ett glas Muscadet.
I samarbete med Leröy.