
Ingredienser
- 1 st nät blåmusslor
- 2 st schalottenlök
- 1 klyfta(or) färsk vitlök
- 1 knippe färsk bladpersilja
- 1 själk(ar) blek selleri
- 2 dl vitt torrt vin
- 50 g smör
- 1,5 dl grädde
- salt
- peppar
Gör så här:
Skölj musslorna noga och släng musslor som inte stänger sig när man knackar på skalet.
Grovhacka schalottenlöken och vitlöken. Separera bladen från stjälkarna på bladpersiljan, hacka stjälkarna grovt. Hacka även selleri stjälkarna.
Fräs schalottenlök och vitlök i oljan.
Tillsätt blåmusslorna, häll på vin, fond och grädde.
Lägg på lock och låt koka i 2-3 minuter, eller tills musslorna är färdiga och har öppnat sig.
Plocka upp musslorna ur kastrullen. Kasta de musslor som inte öppnat sig.
Låt vinet, fonden och grädden koka ihop ett par minuter, smaka av med salt och peppar.
Grovhacka bladpersiljan och strö över innan servering.
Servera i djupa skålar med ett gott surdegsbröd och pommes.
Gott med ett medelfylligt torrt vitt vin med en frisk syra tex. Semillon, Chablis, Albariño eller en Soave.
Testa även