Foodfolder

Montirius Lådan

Föregående Nästa
foodfolder-Montirius.jpeg

Lagom till jul släpps en låda med tre röda Rhoneviner från Montirius. Domänen täcker både Vacqueyras och Gigondas med sina 58 ha mark och är biodynamisk odlad sedan 1999. Man arbetar genomgående med hållbarhet i vineriet som är byggt med gravitation och man återanvänder vattnet från vineriet. Vinerna är välbalanserade och otroligt välgjorda där druvorna talar ursprung! Lavendel, örter och rödfuktighet är bara förnamnet. Med sin smakkaraktär så är det många som tror att vinerna är lagrade på ekfat men det har legat i cementkar, det är en perfekt fenolsikt mognad som ger druvorna en antydan till ekkaraktär. En riktigt spännande låda!

1x Montirius Jardin Secret Côtes du Rhône 2015
55 åriga vinrankor, 100% Grenache, lagring 18 månader på cement. 


1x Montirius Le Village Vacqueyras 2015
25 åriga vinrankor, 80% Grenache, 20% Syrah, lagring ca 6 månader på cement.

1x Montirius Le Cadet Vin de Pays de Vaucluse 2017 
60 åriga vinrankor, 60% Grenache, 40% Syrah, lagring 6-12 månader på cement. 

Pris: 483 kr


Beställ lådan här!


Du kan även beställa Montirius Gigondas La Tour 2016
Druvor: 
80% Grenache, 20% Mourvedre
Ålder vinrankor: 35 åriga


Vinerna passar till alltifrån kraftiga och kryddrika kötträtter som vilt, oxfilé till vegetariska grytor och rotfrukter.